Skip to content

The Story

(dit is volledig fictief maar zo krijgt u een helder beeld van GoodMatch)

“Graag stel ik je voor aan Peter. Peter is manager Corporate Fundraising bij de Bouw Foundation. Deze organisatie zet zich in voor het onderhoud en verbetering van arme wijken binnen grote steden. Bij gebrek aan voldoende gemeenschapsgeld is er veel behoefte aan dit soort projecten voor de sociale cohesie en veiligheid.

Subsidies
Peter ondervindt duidelijk hinder van de economische crisis. Door het strengere kabinetsbeleid loopt de Bouw Foundation voor ’t eerst sinds jaren grote subsidies mis. En sponsoring is ook niet meer wat het geweest is. Peter bezint zich op een nieuwe strategie.


Strategie
Peter weet dat samenwerking met bedrijven op weerstand van collega’s zal stuiten. Na een vurig betoog van Peter over de noodzaak van samenwerking, besluiten ze toch om meer te focussen op een samenwerking met het bedrijfsleven.

Peter loopt al gauw vast. Wat houdt zo’n samenwerking dan eigenlijk in? Wat hebben we een bedrijf te bieden? En wat heeft een bedrijf ons eigenlijk te bieden, los van financiële steun? Via een bevriende organisatie komt hij terecht bij GoodMatch.

GoodMatch
Peter gaat naar http://www.goodmatch.biz. De website komt direct ter zake: zoekt u samenwerking met een passend bedrijf, dan bent u hier op het goede adres.

Peter klikt de geheel vrijblijvende demo aan. Hij scrollt door een simpele vragenlijst met doeltreffende vragen en goede keuzemogelijkheden. Hierdoor krijgt Peter ook antwoord op zijn eigen vragen.

GoodMatch vindt vier passende matches. Deze bedrijven zijn uitvoerig beschreven, zonder dat de NAW gegevens worden genoemd. De website meldt dat een partnership recht geeft op inzage van alle gegevens. Daarnaast biedt GoodMatch aanvullende diensten, zoals bemiddeling, conceptontwikkeling, training & coaching. Alles onder het motto: we match your choice!

Samenwerken met bedrijf
Enige maanden later gaat de Bouw Foundation een samenwerking aan met Hako, een groot interieurbouwbedrijf.  Peter kan het goed vinden met Margriet en samen werken ze het concept uit, geholpen door enkele GoodMatch Professionals.

De collega’s van de Bouw Foundation zien nu ook de voordelen van de samenwerking in. Hako werkt zeer efficiënt en daardoor kunnen ze meer projecten aan met minder geld. Er is zelfs een uitwisselingsproject geweest, waarbij  medewerkers van de Bouw Foundation tijdelijk bij Hako hebben gewerkt. Peter kijkt met een goed gevoel terug op zijn eigen ontwikkelings-traject en is inmiddels in gesprek met een ander bedrijf over een samenwerking met de internationale tak van de Bouw Foundation.”

Advertisements
%d bloggers like this: